Gemeenschappelijk doel

Ouders en school hebben hetzelfde doel: we willen het allerbeste voor onze kinderen. Op de Da Costaschool streven we - samen met de ouders - naar de meest optimale omstandigheden voor de ontwikkeling en het leren van kinderen, op school en thuis. De verantwoordelijkheid voor de leerprestaties en de sociale ontwikkeling dragen we SAMEN!

Samenwerking school en ouders: Partnerschap

Samenwerking die van twee kanten komt noemen we ‘Partnerschap’.

Partnerschap is geen doel op zich, maar een middel om dat gezamenlijke belang veilig te stellen of te dienen: optimale condities voor de ontwikkeling en het leren van kinderen.

Hoe de samenwerking er in de praktijk uitziet wordt beschreven in een protocol. Dit protocol wordt de komende tijd uitgewerkt. Meer informatie kunt u vinden bij ‘Partnerschap school en ouders’.

Samenwerking met andere partners: De Hele Dag school

Da Costaschool Kanaleneiland werkt samen met de Kaleidoskoop, DOENJA Dienstverlening en Saartje Kinderopvang naar de best mogelijke startkwalificaties voor de kinderen in Kanaleneiland. Zij werken onder de naam Hele Dag School Kanaleneiland Zuid.  Meer informatie kunt u vinden bij De Hele Dag School’.

Wat kunt u verder verwachten van onze school

Leren is voor kinderen van essentieel belang om goed te kunnen functioneren in de samenleving. Wij willen de kinderen goed voorbereiden op het vervolgonderwijs en op hun toekomst.

Goed onderwijs: goede en betrokken leerkrachten die werken met hun hart. Zij maken bij de lessen gebruik van moderne methodes, het digitale schoolbord de nieuwste software.

Focus op basisvaardigheden: Wij leggen het accent op de basisvaardigheden taal en rekenen (met nadruk op taalverwerving en taalontwikkeling), omdat dit belangrijk is voor het succes bij alle andere vakken op school.

Respectvolle en veilige omgeving: We werken volgens de principes van de Vreedzame School. We leren de kinderen rekening met elkaar te houden, goed samen te werken en zich verantwoordelijk te voelen voor een prettige sfeer en een goed leerklimaat.

Onderwijs op maat: Wij kijken bij het aanbieden van de leerstof naar de mogelijkheden van ieder kind. Binnen de mogelijkheden van de school heeft het kind recht op onze zorg.

Meer informatie

Op de website en in de schoolgids kunt u meer informatie vinden over onze school.

Vanzelfsprekend zijn nieuwe ouders van harte welkom voor een kennismakingsgesprek waarbij u een rondleiding door de school krijgt. Zo kunt u zelf ervaren hoe de sfeer op school is en zien hoe er gewerkt wordt.

Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak: 030-288 08 57

da Costa
Kalender:
 28 apr '14
 29 apr '14
 30 apr '14
 1 mei '14
 2 mei '14

Ga naar de kalender Ga naar de kalender
Laatste afbeeldingen
Schoolvoetbal 2013   Schoolvoetbal 2013   Schoolvoetbal 2013   Schoolvoetbal 2013
Aanmelden nieuwsbrief: