Groep 5 Juf Esther

Dit zijn wij!

IMG 1646Estherweb

Handig om te weten:

- Juf Esther is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

- Juf Jeannette staat op woensdag voor de groep.

- Meester Peter ondersteunt op dinsdagochtend en vrijdag.

- We hebben gym op maandag en vrijdag.

- Belangrijke informatie en het huiswerk komt op deze pagina te staan.

Agenda:

- Het is herfstvakantie van 15 t/m 22 oktober.

- Vrijdag 27 oktober zijn de leerlingen vrij.

- Elke maandag is het huiswerk van www.gyzykids.nl af. Er komen elke week 3 nieuwe opdrachten online.

- Elke maandag is het huiswerk van www.Nieuwsbegrip.nl af. Je kijkt het filmpje nog een keer, maakt de opdrachten over woordenschat, leest de tekst en beantwoord de vragen.

Taal - thema 2 De zintuigen

Toets: donderdag 26 oktober

Dit moet je weten voor de toets:

- De woorden van het thema.

- Meer over de alfabetische volgorde. Bekijk hier de instructie.

- Hoe je het meervoud van woorden maakt. Bekijk hier de instructie.

- Van twee zinnen een zin maken. Bekijk hier de instructie.

- Hoe je verkleinwoorden maakt. Bekijk hier de instructie.

Spelling - thema 2 de zintuigen

Dictee: woorden op dinsdag 30 oktober en zinnen op donderdag 31 oktober

Dit moet je weten voor de toets:

- woorden met eeuw, nieuw en uw. Bekijk hier de instructie.

- de weetwoorden met g of ch. Bekijk hier een filmpje.

- de weetwoorden ei of ij, het ei-verhaal kan je helpen. Bekijk hier de instructie.

Extra:

Oefenen met de spellingwoorden.

Spelling groep 5. Dit zijn de spellingwoorden voor het hele jaar. In het bestand staat hoe u uw kind kunt helpen bij het oefenen van de woorden.

Toets: ... november.

- Dit zijn de doelen.

- Getallen tot en met 1000 plaatsen op de getallenlijn. Bekijk hier de instructie.

- De tafels: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 10 kennen.

- Oefen met de opdrachten (klok, plus- en minsommen en tafels) op www.gynzykids.nl. Alle kinderen hebben een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen om thuis in te loggen. Elke week krijgen de kinderen drie nieuwe opdrachten.

Extra oefenen:

tafels

- verhaalsommen

- www.rekenen.nl/groep-5/

Nieuwsbegrip

Toets: -

Huiswerk

- Ga naar www.nieuwsbegrip.nl. Alle kinderen hebben een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen om thuis in te loggen.

- Maak elke week opdrachten van woordenschat en een tekst over het onderwerp van de week.

- Bekijk thuis het filmpje van de week en maakt de quiz om te laten zien wat je hebt geleerd.

Wereldoriëntatie

We leren over.

Toets: aardrijkskunde: maandag 20 november

Huiswerk

Leer de samenvatting die je mee naar huis hebt gekregen.

- Geschiedenis

- Aardrijkskunde

- Natuur

Lezen

- Elke dag 10 minuten (voor)lezen. Gebruik deze leuke leesbingo!

- Vloeiend en vlot leren lezen. Deze woorden kunnen wij midden groep 5 lezen. Deze woorden kunnen wij eind groep 5 lezen.

- Oefen hier, woorden met -ig, -lijk en -ing, woorden met -aai, -ooi en -oei, woorden met -end.

Informatieve programma's

- Kijk en leer van het Jeugdjournaal, het Klokhuis en Freek in het wild.

Dit hebben we gedaan:

Veel gelezen, gezongen, gedanst en geknutseld tijdens de Kinderboekenweek. Wij zingen en dansen het lied van kinderen voor kinderen.

IMG 2007

Onze griezelige boekenmonsters!

boekenmonsters

Elke vrijdagochtend samen met groep 7 tutorlezen. Dat vinden wij leuk en we leren veel. Tijdens de Kinderboekenweek lezen we uit griezelige boeken.

tutorlezen

We zijn door de ruimte op reis geweest naar Mars! We hebben genoten van de spannende voorstelling 'Enkeltje Mars.

IMG 2044

We zijn naar een echt kasteel geweest! Kasteel de Haar is heel groot en prachtig. We hebben hele mooie kamers gezien en gemaskerd gedanst in de balzaal.

fotos de haar

We hebben verhalen geschreven over ons bezoek. Komt u ze leren!

IMG 2043

In de tuin van het kasteel hebben we heel veel kastanjes en eikeltjes gevonden. Daar hebben we leuke poppetjes mee gemaakt.

herfst

Donderdag 7 september hebben we 's middags het Offerfeest gevierd. Dit was een groot succes! We kregen op het plein een heerlijk broodje hamburger en een ijsje. Ook was er muziek en natuurlijk henna!

We horen bij elkaar met onze talenten. We zorgen ervoor dat we samen goed en gezellig kunnen leren.

handen vs

We hebben een goed begin gemaakt van een fijn en leerzaam nieuw schooljaar. We geven elkaar opstekers :)

Ontdekken en onderzoeken in groep 5!

FullSizeRender 2