Groep 7 Juf Samira en juf Annemieke

Welkom in groep 7b!

Hoi! Welkom in groep 7b. Dit jaar zitten er 20 kinderen in deze groep. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Samira er. Op donderdag en vrijdag juf Annemieke.

We hebben zin in het nieuwe schooljaar!

Agenda

De belangrijkste data voor groep 7 staan hieronder. U kunt ook altijd kijken in de jaarplanning.

- 5 oktober                             Start Kinderboekenweek: GRIEZELEN

- 15 t/m 22 oktober                Herfstvakantie

- 27 oktober                           studiedag; kinderen vrij

Een middag programmeren met bol.com

Op vrijdag 29 september kwamen er allemaal medewerkers van bol.com naar de Lukasschool om met groep 6 en 7 te programmeren. De kinderen gingen in tweetallen achter de laptop aan het werk. Ze deden verschillende spelletjes, zoals een pakket bij iemand thuis bezorgen en een drone laten vliegen door een doolhof. Een leerzame en erg leuke middag voor groep 7!

bol 1bol 4

bol 3

bol 2

Offerfeest

Donderdag 7 september hebben we 's middags het offerfeest gevierd. Dit was een groot succes! We kregen op het plein een heerlijk broodje hamburger en een ijsje. Ook was er muziek en natuurlijk henna!

off 1

off 2

off 3

Huiswerk

Wij krijgen elke week van de juf huiswerk mee naar huis. Dit is het huiswerk dat wij maken:

- Een rekenstencil of werkblad spelling/taal (herhaling van de afgelopen week), vrijdag mee en dinsdag weer inleveren

- Nieuwsbegrip, elke woensdag, via Snappet maken

- Toetsen geschiedenis, aardrijkskunde en natuur: leerblad (één week voor de toets wordt het leerblad meegegeven)

- Lezen: al is het maar 10/15 minuten per dag

De kinderen kunnen naast dit huiswerk thuis altijd aan hun werkdoelen van taal, spelling en rekenen op hun Snappet werken. Thuis logt uw kind in op https://app.snappet.org/. Hierop logt hij/zij in op zijn eigen account van Snappet. Kijk gerust eens met ze mee!

Tutorlezen

Elke vrijdagochtend starten we met tutorlezen. De kinderen uit groep 7b hebben allemaal een maatje uit groep 5. De kinderen uit groep 5 kunnen op deze manier lekker veel lezen en de kinderen van groep 7 helpen weer de kinderen hierbij!

tutorlezen

Rijksmuseum Amsterdam 2 oktober