Groep 1/2 A Meester Oktay en juf Marjolein

Meester Oktay is er op maandag, dinsdag en woensdag en juf Marjolein is er op donderdag en vrijdag.

Wij werken in de klas met ‘Ko’ die gelukkig heel vaak bij de kinderen mag logeren. De kinderen spelen gezellig met Ko en ze lezen een boek voor Ko voordat ze lekker gaan slapen.

Onze vriendjes Tijger en Aap leren iedereen hoe ze met elkaar samen kunnen spelen en delen, want zo hebben wij veel plezier in de klas. Ze leren hun ook om zelfstandig verschillende taken uit te voeren zoals Adam die de huishoek opruimt en Lina die het boekenrek netjes maakt enzovoorts.

We leren elke maandag een nieuwe letter en elke woensdag een nieuw cijfer waarmee we veel letter- en rekenspelletjes kunnen spelen in de kring. Dit jaar hebben we ook verschillende hoeken in de klas de themahoek, de bouwhoek, de letterhoek, de rekenhoek en tot slot de ontdekhoek. Knutselen en tekenen doen we ook veel.

index 14index 13index 12index 11index 10

Komen jullie bij onze inloopochtenden, want we vinden het heel erg gezellig om met mama’s en papa’s in de klas te spelen en boeken te lezen.

Groeten,

Meester Oktay en Juf Marjolein

Liedjes zingen.

Gezellig thuis samen zingen?

Hier komen liedjes te staan die we in de klas geleerd hebben.

Bij veel liedjes hebben de kinderen ook bewegingen geleerd.

Klik hier om de liedjes te zien van week 35 en 36.

Klik hier  om het lied van week 37 te zien: 'Mijn knuffeltje'.

Klik hier om het lied van week 38 te zien: 'Opa Bakkebaard'.

Klik hier om het lied van week 40 te zien: 'Word wakker'.

Klik hier om het lied van week 41 te zien "Fluister fluister"

Klik hier om het lied van week 43 te zien 'Kriebelspin"

Klik hier om het lied van week 44 te zien 'Herfst is weer gekomen"

Klik hier om het lied van week 45 te zien: 'Spetter Spetter Spat'.

Klik hier om het lied van week 48 te zien: zelf geschreven sinterklaasliedje.

Thema feest.

November - December

Op maandag 5 december was het dan zo ver! Sinterklaas kwam langs op de Lukasschool.

Toen wij buiten aan het wachten waren, kwam Sinterklaas alleen aanlopen. Hij kon zijn piet nergens vinden want hij was op de dak van de Voorschool.

Wij hebben een ontzettend leuke ochtend gehad. Alle kinderen van groepen 1 tot en met 4 mochten voor Sint en Piet optreden. De kinderen van groep ½ a hebben het liedje ‘Zachtjes gaan de paarden voetjes ‘ gezongen. Gelukkig hebben we goed gezongen en heeft de Sint ons niet overgeslagen. Alle kinderen zijn blij gemaakt met een ontzettend mooi koffertje en een krijtbord.

Het was weer een gezellig feest en hopelijk komt Sinterklaas volgend jaar weer langs bij ons met mooie cadeautjes en pepernootjes.

2017 12 05 PHOTO 000000202017 12 05 PHOTO 000000212017 12 05 PHOTO 000000222017 12 05 PHOTO 000000252017 12 05 PHOTO 00000027

Thema 'Herfst'.

Oktober - November.

Het thema herfst duurt drie weken en in die drie weken doen wij heel veel!
Wij hebben met de hele klas bladeren gezocht tijdens het buiten spelen. Met deze bladeren maken wij hele mooie knutselwerkjes en versieren wij de klas!
Ook leren wij hele leuke herfstliedjes zingen. Deze kan je thuis ook nog oefenen!

oktay uil

Letters herkennen.

In de klas zijn wij natuurlijk heel druk bezig, we knutselen, we spelen, we leren tellen en nog veeeeel meer. Wat wij ook doen is het leren van de letters. Wij kennen al heel veel letters:

p, t, s ,k, v, e, o, i.

Van deze letters maken wij ook woordjes. Nu kunnen wij de woorden p-e-t, s-o-k, v-i-s lezen.

Knap he!

Thema 'In ons huis en wonen'.

September - Oktober.

Het thema in ons huis en wonen gaat over de leefomgeving van de kinderen. Waar wonen wij eigenlijk en wie wonen er bij ons? Wat staat er eigenlijk in ons huis en wat kunnen wij ermee?

De kinderen zullen druk bezig zijn met knutselwerkjes en woorden die te maken hebben met ons huis en wonen.

index

index2