Groep 5 Juf Esther

Dit zijn wij!

IMG 1646Estherweb

Handig om te weten:

- Belangrijke informatie ontvangt u via de mail van Schoolplanner.

- Meester Peter ondersteunt op dinsdagochtend en vrijdag.

- We hebben gym op maandag en vrijdag.

- Het huiswerk komt op deze pagina te staan.

Agenda:

- Elke maandag is het huiswerk van www.gyzykids.nl af. Er komen elke week 3 nieuwe opdrachten online.

- Elke maandag is het huiswerk van www.nieuwsbegrip.nl af. Je kijkt het filmpje nog een keer, maakt de opdrachten over woordenschat, leest de tekst en beantwoord de vragen.

Taal - thema 8

Toets:

Dit moet je weten voor de toets:

- De woorden van het thema.

- Het onderwerp van de zin. Bekijk hier de instructie.

- De verwijswoorden. Bekijk hier de instructie.

- De komma. Bekijk hier de instructie.

- Het zelfstandig naamwoord. Bekijk hier de instructie.

Spelling - thema 8

Dictee:

Dit moet je weten voor de toets:

- woorden met een korte klank. Bekijk hier de instructie.

- woorden met de lange klank. Bekijk hier de instructie.

- je hoort een -t aan het eind en je schrijf -d. Bekijk hier een filmpje.

- de weetwoorden -ig en -lijk. Bekijk hier de instructie.

Extra:

Oefenen met de spellingwoorden.

Spelling groep 5. Dit zijn de spellingwoorden voor het hele jaar. In het bestand staat hoe u uw kind kunt helpen bij het oefenen van de woorden.

Toets: -

- Dit zijn de doelen.

- Getallen tot en met 1000 plaatsen op de getallenlijn. Bekijk hier de instructie.

- De tafels: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 10 kennen.

- Oefen met de opdrachten (klok, plus- en minsommen en tafels) op www.gynzykids.nl. Alle kinderen hebben een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen om thuis in te loggen. Elke week krijgen de kinderen drie nieuwe opdrachten.

Extra oefenen:

- oefenen met klokkijken! Oefen met filmpjes!

tafels

- verhaalsommen

- www.rekenen.nl/groep-5/

Nieuwsbegrip

Toets:

Huiswerk

- Ga naar www.nieuwsbegrip.nl. Alle kinderen hebben een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen om thuis in te loggen.

- Maak elke week opdrachten van woordenschat en een tekst over het onderwerp van de week.

- Bekijk thuis het filmpje van de week en maakt de quiz om te laten zien wat je hebt geleerd.

Wereldoriëntatie

We leren over: We ontdekken Nederland en we leren over de Grieken en de Romeinen.

Toets: thema 3

Huiswerk

Leer de samenvatting die je mee naar huis hebt gekregen.

- Geschiedenis

- Aardrijkskunde

- Natuur

Lezen

- Elke dag 10 minuten (voor)lezen. Gebruik deze leuke leesbingo!

- Vloeiend en vlot leren lezen. Deze woorden kunnen wij midden groep 5 lezen. Deze woorden kunnen wij eind groep 5 lezen.

- Oefen hier, woorden met -ig, -lijk en -ing, woorden met -aai, -ooi en -oei, woorden met -end.

Informatieve programma's

- Kijk en leer van het Jeugdjournaal, het Klokhuis en Freek in het wild.

Dit hebben we gedaan:

We hebben genoten van een heerlijk en vrolijk paasontbijt!

fullsizeoutput 27db

Op bezoek bij schrijver Jozua Douglas in de bibliotheek! We hebben veel grapjes, interessante dingen over zijn boeken en over schrijven gehoord. We kregen ook tips voor het schrijven van een verhaal en we hebben heel veel vragen gesteld. :)

bieb bezoek

Het was heel gezellig met de ouders in de klas! We hebben leerzame spelletjes gespeeld. Leuk dat er zoveel ouders waren!

ouderinloop2

Een kijkje nemen bij het kanaal!

kanaal

Het was een heerlijk kerstdiner en de kinderen hebben een mooi optreden gegeven. Lieve ouders bedankt voor al het lekkers en voor het kijken naar de optredens.

Kerstmis

We hebben een heel gezellig Sinterklaasfeest gehad! We zijn fantastische hulpsinten. We hebben prachtige surprises gemaakt, mooie gedichten geschreven en leuke cadeautjes voor elkaar gekocht.

Sint

IMG 3272fullsizeoutput 1bad

We hebben allemaal onze pietendiploma gehaald :) We kunnen klimmen, springen en gooien met pakjes.

Veel gelezen, gezongen, gedanst en geknutseld tijdens de Kinderboekenweek. Wij zingen en dansen het lied van kinderen voor kinderen.

IMG 2007

Onze griezelige boekenmonsters!

boekenmonsters

Elke vrijdagochtend samen met groep 7 tutorlezen. Dat vinden wij leuk en we leren veel. Tijdens de Kinderboekenweek lezen we uit griezelige boeken.

tutorlezen

We zijn door de ruimte op reis geweest naar Mars! We hebben genoten van de spannende voorstelling 'Enkeltje Mars.

IMG 2044

We zijn naar een echt kasteel geweest! Kasteel de Haar is heel groot en prachtig. We hebben hele mooie kamers gezien en gemaskerd gedanst in de balzaal.

fotos de haar

We hebben verhalen geschreven over ons bezoek. Komt u ze leren!

IMG 2043

In de tuin van het kasteel hebben we heel veel kastanjes en eikeltjes gevonden. Daar hebben we leuke poppetjes mee gemaakt.

herfst

Donderdag 7 september hebben we 's middags het Offerfeest gevierd. Dit was een groot succes! We kregen op het plein een heerlijk broodje hamburger en een ijsje. Ook was er muziek en natuurlijk henna!

We horen bij elkaar met onze talenten. We zorgen ervoor dat we samen goed en gezellig kunnen leren.

handen vs

We hebben een goed begin gemaakt van een fijn en leerzaam nieuw schooljaar. We geven elkaar opstekers :)

Ontdekken en onderzoeken in groep 5!

FullSizeRender 2