Groep 7 Juf Samira en juf Annemieke

Welkom in groep 7b!

Hoi! Welkom in groep 7b. Dit jaar zitten er 20 kinderen in deze groep. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Samira er. Op donderdag en vrijdag juf Annemieke.

We hebben zin in het nieuwe schooljaar!

Agenda

De belangrijkste data voor groep 7 staan hieronder. U kunt ook altijd kijken in de jaarplanning.

- 13 t/m 17 november         Voortgangsgesprekken

- 5 december                          Sinterklaasviering, vanaf 12:00 uur vrij

- 23/12 t/m 7/01                  Kerstvakantie

- 8 januari                                Studiedag, kinderen zijn vrij

- 18 januari 14.45                   Informatiemiddag POVO (overgang Primair Onderwijs naar Voortgezet Onderwijs)

- 22 t/m 26 januari                  Toetsweek cito

- 25 januari 19.00                   Ouderavond

- 6 februari                             Studiedag, kinderen vrij

- 20, 21 en 22 februari            Rapportgesprekken

9 november 2017

Op donderdag 9 november was de finale op school van de voorleeswedstrijd. Uit onze groep mochten Salena, Abdelwahab en Sabrina meedoen met deze finale; zij zijn gekozen als de 3 beste voorlezers van groep 7b!

Deze kinderen gingen, samen met 3 kinderen uit groep 7a, voorlezen in groep 5. Er was een echte jury met juf Jolanda, juf Esther en juf Ouidad. Zij hebbben 2 winnaars gekozen:

Sabrina uit groep 7b en Bilal uit groep 7a. Van harte gefeliciteerd; heel goed gedaan!

voorlezen

voorlezen 2

Een middag programmeren met bol.com

Op vrijdag 29 september kwamen er allemaal medewerkers van bol.com naar de Lukasschool om met groep 6 en 7 te programmeren. De kinderen gingen in tweetallen achter de laptop aan het werk. Ze deden verschillende spelletjes, zoals een pakket bij iemand thuis bezorgen en een drone laten vliegen door een doolhof. Een leerzame en erg leuke middag voor groep 7!

bol 1bol 4

bol 3

bol 2

Offerfeest

Donderdag 7 september hebben we 's middags het offerfeest gevierd. Dit was een groot succes! We kregen op het plein een heerlijk broodje hamburger en een ijsje. Ook was er muziek en natuurlijk henna!

off 1

off 2

off 3

Huiswerk

Wij krijgen elke week van de juf huiswerk mee naar huis. Dit is het huiswerk dat wij maken:

- Een rekenstencil of werkblad spelling/taal (herhaling van de afgelopen week), vrijdag mee en dinsdag weer inleveren

- Nieuwsbegrip, elke woensdag, via Snappet maken

- Toetsen geschiedenis, aardrijkskunde en natuur: leerblad (één week voor de toets wordt het leerblad meegegeven)

- Lezen: al is het maar 10/15 minuten per dag

De kinderen kunnen naast dit huiswerk thuis altijd aan hun werkdoelen van taal, spelling en rekenen op hun Snappet werken. Thuis logt uw kind in op https://app.snappet.org/. Hierop logt hij/zij in op zijn eigen account van Snappet. Kijk gerust eens met ze mee!

Tutorlezen

Elke vrijdagochtend starten we met tutorlezen. De kinderen uit groep 7b hebben allemaal een maatje uit groep 5. De kinderen uit groep 5 kunnen op deze manier lekker veel lezen en de kinderen van groep 7 helpen weer de kinderen hierbij!

tutorlezen

Rijksmuseum Amsterdam 2 oktober