Cultuureducatie

Tekenen, handvaardigheid, muziek en dans komen op onze school aan bod. Deze vakken brengen evenwicht in het leerprogramma. Immers, naast het verstandelijk leren, vinden wij ook de creatieve vorming van belang. Wij maken gebruik van de projecten van het Utrechts Centrum van de Kunsten (UCK) en verschillende musea, zoals het Catharijneconvent en het Centraal Museum. Leerlingen gaan in ieder geval een keer per jaar naar een theatervoorstelling of ze bezoeken een museum voor beeldende kunst. Op deze manier komen ze de komende jaren minimaal één keer via school in aanraking met één van deze vormen van kunst.

Muziek

Dit jaar maken we voor het tweede jaar gebruik van de muziekmethode Eigen-wijs Digitaal. Eigen-wijs Digitaal is een complete digitale muziekmethode voor het digibord in de klas. Deze bevat lessen voor alle groepen én de grootste verzameling van de leukste kinderliederen voor de basisschool.

In de loop van 2016 werd de methode helemaal vernieuwd. Eigen-wijs Digitaal bestaat uit:

* Muziek-wijs: 160 lessen voor alle groepen in een complete doorgaande leerlijn gebaseerd op het SLO- leerplankader. De lessen zijn afkomstig van de methode Moet je Doen, maar zijn volledig vernieuwd met video’s en nieuwe muziek.

* Zing-wijs: ruim 500 liedjes en karaokeversies uit Eigen-wijs, Kleuter-wijs, Moet je doen en een schat aan nieuwe Engelse liedjes voor de Engelse taalles.

SDNS tijdens de middagpauze

De culturele organisatie SDNS (Samen Doen Na Schooltijd) biedt tijdens de middagpauze culturele activiteiten aan waaraan de leerlingen kunnen deelnemen. Deze activiteiten vallen onder de domeinen: Kunst en Cultuur; Sport, Lijf en gezondheid; Natuur & Techniek; Communicatie en Nieuwe media.

Dit jaar kunnen de leerlingen kiezen uit de workshops circus, muziek en creatieve techniek. De leerlingen beleven hier veel plezier aan en ontwikkelen zich zo op verschillende vlakken.

Dramalessen

In groep 8 worden dit jaar dramalessen verzorgd vanuit het Cultuurhuis Kanaleneiland. Dit Cultuurhuis heeft subsidie gekregen van de gemeente. We mogen een jaar gebruikmaken van hun diensten. Juf Sarah van het Cultuurhuis geeft de lessen een keer per week aan de groepen 7/8 en 8b. Ze helpt ook bij de eindmusical die dit jaar voor eind juni staat gepland.