Nieuws

11-01-2019
Vacature vakleerkracht gym
De Lukasschool zoekt per 1 maart 2019 een Vakleerkracht Bewegingsonderwijs voor de groepen 1 t/m 8. (0,6 fte op ma- di- woe met uitzicht op vaste aanstelling) Wij zoeken een leerkracht die graag wil lesgeven aan kinderen van 4 tot 12 jaar, die affiniteit heeft met de doelgroep, die zelfstandig inhoud aan zijn/ haar lessen kan geven, die de uitgangspunten van de school en de Vreedzame School ondersteunt, uitdraagt en verder wil ontwikkelen. Een leerkracht die graag samenwerkt binnen de school, en binnen de Brede School Hart van Noord. Wij bieden goede begeleiding, een werkomgeving waarin je ruimte krijgt om jezelf en je talent te ontwikkelen, een actief en enthousiast team waarin je samenwerkt en waar je een actieve rol kunt spelen in de schoolontwikkeling. En niet te vergeten leuke kinderen! Heb je interesse? Mail/bel voor 25 januari 2019 naar: directie@lukasschool.nl en 030-2935140 t.a.v. Annelies Maas en Jolanda Snoek Gesprekken vinden vanaf de 1e week van februari plaats
 
21-12-2018
Gelukkig 2019!
Vandaag is de laatste dag voor de Kerstvakantie. Iedereen die op de Lukasschool werkt, wenst u en uw familie een hele fijne vakantie en een heel goed begin van een gezond, vreedzaam en gelukkig 2019! We zien elkaar maandag 7 januari weer!
 
19-12-2018
Kerstdiner
Op woensdagavond 12 december vond vanaf 17:00 uur het traditionele Kerstdiner plaats op de Lukasschool. De kinderen en hun ouders werden op het plein als altijd verwelkomd door kerstliederen zingende directie, stagiaires en ondersteunend personeel. De klassen zagen er sfeervol uit en al snel stonden op de buffettafels weer de heerlijkste hapjes die door de kinderen waren meegenomen. Graag willen we de moeders hartelijk danken voor hun onvolprezen kookkunsten! We hebben er van genoten! Vaders en moeders waren welkom voor een kopje thee of koffie in de Walhalla maar ook in de aula waar de kinderen van alle groepen optraden. Het was heel fijn om te zien dat er zoveel ouders waren gekomen! De kinderen hadden mooie dingen ingestudeerd: raps, 'ritmesessies', toneelstukjes, dansjes, liedjes (ook in het Engels door groep 6!) enzovoort. Sarah, Jermain en Joram van het Cultuurhuis in Kanaleneiland hadden veel kinderen bij de voorbereidingen voor optreden begeleid. Het was al met al een gezellige en leuke avond en het was goed zo bij elkaar te zijn en samen heerlijk te eten! De kerstspullen zijn nu al weer opgeruimd en liggen in de dozen onder de trap ... tot volgend jaar.
18-12-2018
Kerstkaartenactie
De afgelopen week hebben de kinderen op de Lukasschool kerstkaarten gemaakt. Ze zien er allemaal fantastisch uit, vooral de kaarten waar hele potten glitters overheen zijn gegooid! Die gaan we nog het hele jaar in de lokalen terugvinden ... De kaarten zijn gemaakt om bij instellingen in de buurt verspreid te worden. Zo gaan er kerstkaarten naar de politie, de bibliotheek en het Cultuurhuis. Het leek ons een goed idee om de mensen die daar werken en die altijd voor ons, de kinderen en de wijk klaar staan een welgemeende wens over te brengen. Dat doen we ook bij Anansi, de apotheek en het bejaardenhuis. We hopen dat de kaarten opgehangen zullen worden, want ze zijn het meer dan waard!
 
14-12-2018
Foute Kersttruiendag
Natuurlijk doen wij met de collega's op de Lukasschool ook mee met de nationale foute kersttruiendag. Hierbij willen wij ook aandacht schenken aan het goede doel: Save de Children. Want geen enkel kind hoort met kerst alleen te zijn, honger te hebben of het koud te hebben. Word jij ook een held voor een kind in nood?
 
10-12-2018
Bezoek Stadsschouwburg groep 6
Op de Lukasschool gaan verschillende klassen naar een theatervoorstelling. Maandag 10 december is groep 6 naar de Stadsschouwburg geweest. We hebben de voorstelling: Gewoon Held gezien. Gewoon Held is een supernormaal superverhaal waarin vier superhelden de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort. Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Gewone mensen, met normale krachten en normale gedachten. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man! Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldend om laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Niet meer sterk als staal zijn, is fijn. Maar een jampotje niet open krijgen, dat is toch een beetje gênant. En falen? Doodeng! Moet je een held zijn om geen held te zijn? Maar dan ben je dus toch een held?! Ingewikkeld, zelfs voor een gewone held. Deze vier voorheen-superhelden gaan deze ‘mission impossible’ tóch aan, openhartig vertellend en ontdekkend. In GEWOON HELD beleef je een superavontuur vol herkenbare gedachten van deze fantastische vier. Het was een leuke en grappige voorstelling. Groep zes heeft ontzettend genoten van de voorstelling!
03-12-2018
Sinterklaasviering
Maandag 3 december hebben we op de Lukasschool Sinterklaas welkom geheten en samen met hem het Sinterklaasfeest gevierd. Sinterklaas is samen met twee roetveegpieten in een heus paardpicknickwagentje aangekomen. Hij heeft de groepen 1/2 een bezoek gebracht in de klas en de groepen 3 t/m 8 hebben een optreden gegeven aan Sinterklaas in de aula. Het was weer een bijzondere dag waarbij de kinderen ontzettend zijn verwend! Hopelijk zien we u volgend jaar weer terug lieve Sinterklaas!
 
16-11-2018
Bezoek Van Gogh Museum
Vrijdag 16-11-2018 zijn de groepen zes t/m acht naar het Van Gogh Museum geweest. Vooraf hebben alle klassen aandacht besteed aan Vincent van Gogh. De kinderen hebben een presentatie gehad over het leven van Vincent van Gogh. Meester Peter had deze presentatie aan de groepen gegeven. In het museum wisten de kinderen daardoor wie Van Gogh was en welke schilderijen erg bekend/beroemd zijn en welk verhaal achter het schilderij zat. In het museum werden de kinderen rondgeleid in groepjes. Het bezoek was erg leuk!
 
06-11-2018
Bezoek Rietveld Schröder Huis
Vijf kinderen zijn onder begeleiding van meester Peter naar het Rietveld Schröder Huis (R-SH) geweest. Het idee om er naar toe te gaan kwam door Rania die daar een werkstukje over had gemaakt. Toen kwam zij met het plan om er met meester Peter naar toe te gaan. En dat was gelukt met toestemming van de directie. Dinsdag gingen we met de bus. Toen we aankwamen kregen we om te beginnen een docufilm te zien over Gerrit Rietveld (de architect van het huis) en Truus Schröder (de mevrouw die het huis liet bouwen). Toen kregen we een soort telefoon mee en konden we in de ruimtes van het huis steeds luisteren naar informatie over die ruimte. De kinderen vonden het bezoek superleuk en interessant!