24-06-2019
Tropisch warm
Deze week is het tropisch warm in Nederland. Dat betekent dat de Lukasschool een tropenrooster heeft. Dit zijn andere schooltijden. De week ziet er voor de kinderen als volgt uit: - Maandag 24 juni: 8.00 - 13.00 uur - Dinsdag 25 juni: VRIJ i.v.m. Studiedag - Woensdag 26 juni: 8.00 - 12.00 uur - Donderdag 27 juni: 8.00 - 13.00 uur - Vrijdag 28 juni: 8.00- 13.00 uur

20-06-2019
Opening Blok 6 Vreedzame School
Donderdagochtend 20 juni werd blok 6 van de Vreedzame School geopend op het schoolplein. Het thema van blok 6 is: 'Wij zijn allemaal anders'. De kinderen leren tijdens dit blok om te gaan met verschillen van mening en verschillen in gewoontes, leefstijl, levensbeschouwing, leeftijd, sekse en in cultuur. We werken aan acceptatie en waardering daarvan. Naast verschillen zijn er ook overeenkomsten. De kinderen leren dat je dit terugziet binnen de eigen families, de klas, de school en de samenleving. Om goed om te kunnen gaan met verschillen moet je erover kunnen praten. Het gaat om luisteren naar de ander, een mening vormen, van mening kunnen veranderen en een eigen mening verdedigen. Op deze manier willen we vooroordelen tegengaan. Door een positieve aanpak ervaren de kinderen verschillen als vanzelfsprekend in plaats van eng of vreemd. In dit blok gaat het dus om accepteren, tolerantie en waarderen. Dat iedereen anders is lieten de kleuters ons heel goed zien. Zij kwamen allemaal verkleed het schoolplein opgelopen. We zagen Mega Mindy en Superman, een cowboy, een heleboel prinsessen en nog veel meer kinderen in de prachtigste kostuums. Allemaal verschillend, allemaal even mooi!

18-06-2019
Zomerfeest voor de kleuters
Dinsdag 18 juni hebben de kleuters zomerfeest gehad. Samen met alle peuters en kleuters van alle scholen binnen Hart van Noord hebben wij de dag geopend met een voorstelling van twee clowns en een dansje van tante Rita. Daarna gingen de kinderen spelen in het Anansipark. De sfeer zat er goed in. We hebben deze dag afgesloten met een lekker ijsje op het schoolplein en heel veel speelplezier!
25-05-2019
BSA Zomerschool
De leerlingen van de Lukasschool kunnen tijdens de zomervakantie een reisje boeken naar de BSA Zomerschool. De Zomerschool Utrecht is een prachtige bestemming om een week lang in de Nederlandse taal te duiken. Samen met andere kinderen worden nieuwe teksten en toffe thema's aangeboden om dus nog beter te worden in de Nederlandse taal en om meer plezier te krijgen in leren. Deze 'taalduik' levert mooie schatten op en zorgt ervoor dat de taalvaardigheden op peil blijven tijdens de vakantie. Zo kunnen de leerlingen een goede start maken in het nieuwe schooljaar. Ben je nieuwsgierig naar meer informatie rondom de zomerschool, kijk dan even op de website: www.zomerschoolutrecht.nl.

22-05-2019
Kidsmarathon
De kinderen uit groep 7B vertellen over de kidsmarathon: Op woensdag 22 mei was er om half 1 een Kidsmarathon. Er deden kinderen van de Lukasschool mee maar ook van Schateiland. Van de Lukasschool waren er vier groepen: de groepen 5, 6, 7 en 8. De kinderen van de groepen 5 en 6 moesten als eersten over de Prins Claus-brug rennen en ook weer terug. Dat is in totaal een afstand van 450 meter. De meisjes en jongens deden dat samen. De prijzen werden na afloop apart uitgedeeld: er waren meisjesprijzen en jongensprijzen. Nummer 1, 2 en 3 van groep 5 en 6 van de meisjes werden: 1. Romaissa 2. Eflin 3. Tasnim De nummers 1, 2 en 3 van groep 5 en 6 van de jongens werden: 1. Younes 2. Adam 3. Mohammed Het was een leuke en sportieve middag. En het was ook gezellig.

10-05-2019
Tuintjes in Park Transwijk
Groep 3 is op vrijdag 10 mei met de hele klas naar Eilandstede gegaan in Park Transwijk. Daar liggen de tuintjes waar de kinderen de komende weken van allerlei dingen gaan laten groeien. Ondertussen verzorgen ze alles heel goed. Met dit tuinproject leren de kinderen tuinieren. Het bleken vanaf het begin al echte tuinverkenners! Ze hebben alles geleerd over planten en zaaien. Op vrijdag 24 mei gaat groep 3 terug om te ontdekken hoe het gaat met hun eigen tuintjes.
10-05-2019
Kunstweken
Vorige week zijn we begonnen met de Kunstweken op de Lukasschool. Iedere groep heeft een kunstenaar toegewezen. Ze bekijken hierover een filmpje en verdiepen zich in de stijl van de kunstenaar. Zo leren kinderen over kunstenaars als Miro, Van Gogh, Mondriaan, Picasso, Kandinsky enzovoort. Uiteindelijk maken de kinderen een tekening in de stijl van de kunstenaar die ze hebben bestudeerd. Als het goed is zijn alle kunstwerken straks te zien op een grote poster in de Lukasschool!

06-05-2019
Ramadan Mubarak
Wij willen iedereen die deze maand met de Ramadan meedoet een hele fijne en gezegende maand toewensen.

18-04-2019
Paasviering
Na een geslaagd ontbijt op Koningsdag is Pasen op donderdag 18 april gevierd met een paaslunch. Voor de lunch is er in de groepen aandacht besteed aan het Paasverhaal. Pasen is een christelijk feest waarbij wordt gevierd dat Jezus drie dagen na zijn kruisiging opstaat uit de dood. In groep 6 hebben de kinderen kennis gemaakt met het Paasverhaal door te kijken naar de Zandtovenaar. In dit filmpje wordt door middel van zandtekeningen en muziek het Paasverhaal verteld. De kinderen vonden het knap dat je zo mooi kon tekenen met zand. Na het Paasverhaal hebben de kinderen lekker gegeten. Er was brood, crackers, lekkere limonade en natuurlijk chocolade paaseieren. In de middag mochten de kinderen lekker chillen en buiten spelen. Het was een gezellige dag!