Nieuws

15-03-2019
HET MOET ANDERS
Vandaag wordt er landelijk gestaakt. Ondanks dat de Lukasschool met zijn collega's heeft besloten open te blijven staan wij wel als team achter de staking. Daarom onze boodschap: HET MOET ANDERS #lerarentekort
 
05-03-2019
Donatie Bol.com
Vanuit Bol.com heeft de Lukasschool een mooie donatie ontvangen om nieuwe boeken aan te schaffen. Bol.com wil hiermee het belang van lezen ondersteunen. Het lezen van boeken verrijkt namelijk de wereld van een kind. Lezen opent een deurtje naar een andere wereld, het stimuleert de fantasie en daarnaast is het fantastisch voor zowel de taal- als de sociale ontwikkeling van een kind. Met de donatie hebben we meer dan 20 nieuwe boeken aan kunnen schaffen. Bol.com bedankt!
 
15-02-2019
Thema: winter/ziek
De kleuters hebben de afgelopen weken gewerkt aan het thema: winter/ziek zijn. Eerst ben je ziek thuis, dan ga je naar de dokter en in het ergste geval zelfs naar het ziekenhuis. In de klas hebben de kinderen gewerkt in een laboratorium. In het lab hebben de kinderen zelfstandig proefjes gedaan met kleuren. Bijvoorbeeld: welke kleur wordt het als je blauw en rood met elkaar mengt? Juist, paars! De kleuters zijn reuze enthousiast over het lab en ze komen tot leuke ontdekkingen. Ook de mondhygiëniste is op woensdag 30 januari in de klas geweest. Hoe vaak moet je je tanden poetsen? Wat gebeurt er als je te veel snoep eet? Wat zijn gaatjes en wat doet een beugel eigenlijk? Allemaal vragen waar de kinderen antwoord op kregen. Na afloop kregen alle kinderen een mondkapje en twee handschoenen voor de hygiëne! Het thema is gisteren op 15 februari afgesloten met een echte ambulance op het schoolplein. De kinderen mochten apparaten bekijken en uitproberen en kijken welke medicijnen er in de dokterstas zitten. Ze mochten zelfs in de auto zitten en de sirene aandoen. De ambulancebroeder heeft heel veel dingen laten zien en verteld over zijn werk. Iedereen vond het heel erg spannend, maar ook heel leuk.
06-02-2019
SDNS Blok 2
De Lukasschool is een actieve school. De afgelopen week hebben de kinderen zich op kunnen geven voor SDNS - Samen Doen Na Schooltijd. SDNS is een culturele organisatie die na schooltijd culturele activiteiten aanbiedt waaraan de leerlingen op de Lukasschool kunnen deelnemen. Deze activiteiten vallen onder de domeinen: Kunst en Cultuur; Sport, Lijf en Gezondheid; Natuur & Techniek; Communicatie en Nieuwe Media. De leerlingen kunnen kiezen uit de workshops en beleven hier veel plezier aan en ontwikkelen zich zo op verschillende vlakken. In blok 2 van SDNS hebben ze bijvoorbeeld kunnen kiezen voor: - Super Chefs - Schilderen en Tekenen - Taekwando - Freerunnen - Leren programmeren - Voetbal - Hockey - Dansmix - Gitaar- of pianoles - Kickboksen Er zit altijd wel iets bij wat uw kind leuk vind!
 
07-01-2019
Opening Vreedzame school Blok 3
Blok 3 van de Vreedzame school is dit keer niet geopend op het schoolplein vanwege een spoorloze microfoon. In plaats daarvan zijn de leerlingen uit de groepen 6 en 7 de groepen langs gegaan om het nieuwe blok te openen. Blok 3 heeft als thema: 'We hebben oor voor elkaar'. Een aantal kinderen lazen een klein gedichtje voor. Zo zei Eflin: 'Wie slim wil lijken, praat; wie slim wil worden, luistert'. Mete Han zei: 'Een mens heeft 1 mond en 2 oren. Dit is 2 keer zoveel om te luisteren als te praten'. En Achek zei: 'Je hoort mij wel ... Maar luister je ook?' In blok 3 van de Vreedzame School stimuleren we de kinderen om ‘oor voor elkaar’ te hebben. De lessen gaan over communicatie, over ‘praten mét elkaar’ in plaats van ‘praten tégen elkaar’. De kinderen leren in blok 3 wat goed en slecht luisteren is. In tweetallen oefenen de kinderen om naar elkaar te luisteren. De een vertelt, de ander luistert. Goed luisteren kan je zien aan oogcontact, knikken, actieve lichaamshouding en herhalen wat de ander zei. De kinderen leren zich in een ander te verplaatsen. Ze leren dat het belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren en duidelijk te zeggen wat je bedoelt. Dit voorkomt dat er misverstanden en conflicten ontstaan. Ze leren vragen stellen en samenvatten. Je laat daarmee zien dat je de ander goed begrepen hebt. We bespreken met de kinderen dat mensen op verschillende manieren naar dezelfde dingen kunnen kijken. We spreken dan over het hebben van verschillende ‘gezichtspunten’.
 
21-12-2018
Gelukkig 2019!
Vandaag is de laatste dag voor de Kerstvakantie. Iedereen die op de Lukasschool werkt, wenst u en uw familie een hele fijne vakantie en een heel goed begin van een gezond, vreedzaam en gelukkig 2019! We zien elkaar maandag 7 januari weer!
19-12-2018
Kerstdiner
Op woensdagavond 12 december vond vanaf 17:00 uur het traditionele Kerstdiner plaats op de Lukasschool. De kinderen en hun ouders werden op het plein als altijd verwelkomd door kerstliederen zingende directie, stagiaires en ondersteunend personeel. De klassen zagen er sfeervol uit en al snel stonden op de buffettafels weer de heerlijkste hapjes die door de kinderen waren meegenomen. Graag willen we de moeders hartelijk danken voor hun onvolprezen kookkunsten! We hebben er van genoten! Vaders en moeders waren welkom voor een kopje thee of koffie in de Walhalla maar ook in de aula waar de kinderen van alle groepen optraden. Het was heel fijn om te zien dat er zoveel ouders waren gekomen! De kinderen hadden mooie dingen ingestudeerd: raps, 'ritmesessies', toneelstukjes, dansjes, liedjes (ook in het Engels door groep 6!) enzovoort. Sarah, Jermain en Joram van het Cultuurhuis in Kanaleneiland hadden veel kinderen bij de voorbereidingen voor optreden begeleid. Het was al met al een gezellige en leuke avond en het was goed zo bij elkaar te zijn en samen heerlijk te eten! De kerstspullen zijn nu al weer opgeruimd en liggen in de dozen onder de trap ... tot volgend jaar.
 
18-12-2018
Kerstkaartenactie
De afgelopen week hebben de kinderen op de Lukasschool kerstkaarten gemaakt. Ze zien er allemaal fantastisch uit, vooral de kaarten waar hele potten glitters overheen zijn gegooid! Die gaan we nog het hele jaar in de lokalen terugvinden ... De kaarten zijn gemaakt om bij instellingen in de buurt verspreid te worden. Zo gaan er kerstkaarten naar de politie, de bibliotheek en het Cultuurhuis. Het leek ons een goed idee om de mensen die daar werken en die altijd voor ons, de kinderen en de wijk klaar staan een welgemeende wens over te brengen. Dat doen we ook bij Anansi, de apotheek en het bejaardenhuis. We hopen dat de kaarten opgehangen zullen worden, want ze zijn het meer dan waard!
 
14-12-2018
Foute Kersttruiendag
Natuurlijk doen wij met de collega's op de Lukasschool ook mee met de nationale foute kersttruiendag. Hierbij willen wij ook aandacht schenken aan het goede doel: Save de Children. Want geen enkel kind hoort met kerst alleen te zijn, honger te hebben of het koud te hebben. Word jij ook een held voor een kind in nood?